15 september 2018
12:30

Stureby SK 1

Referat: Sätra SK MH1 - Stureby SK 1

Match i höstsolen på Sätra BP. Med ett par grymma träningsveckor och bra matcher i benen förväntade vi oss full fart framåt, men istället blev det en rätt medioker start mot ett extremt packat försvar. Vi hittar inledningsvis fram enkelt och snabbt i mitten men har sedan väldigt svårt att hitta in mellan eller bakom Sätras packade försvar, och har alldeles för lågt bolltempo för att hota på riktigt. Första halvlek blir därmed mest ett enda stort ingenting där vi har bollen och hela laget på motståndarnas planhalva men egentligen mest joggar runt och spelar bollen på spelare istället för yta. Mitt i spelövertaget åker vi också på ett baklängesmål på hörna där vi agerar mer än lovligt passivt.

Här någonstans vänder ändå matchen och det är underbart att se att tjejerna själva tar tag i det. Vi hittar bättre löpningar och bollsläpp på yta och vips skapar vi massa chanser. Två gånger ger det också utdelning innan paus och vi går till vila med en 2-1-ledning.

I halvtid får vi chansen att prata ihop oss i lugn och ro och vi kommer ut som ett helt annat lag. Vi flyttar boll betydligt snabbare, har bättre rörlighet och energi och skapar också en mängs riktigt bra målchanser. Matchen slutar 4-1 och vi tar med oss poängen och den höga lägstanivån som de största glädjeämnena från matchen.

Lite tunga ben på några håll idag, så kanske kommer de närmaste två veckorna med betydligt få matcher rätt i tiden. Vi ångar på i toppen av division 1-serien och räknar med en kamp om seriesegern in på mållinjen.